dilluns, 7 de juliol del 2014

Q de Barella

dissabte, 5 de juliol del 2014
Finlandia, 7  Pla del Real-Mestalla.  963 936 300

Encara no havíem celebrat el dia d'Eva la pecadora, i avui és el dia, encara que sembla impossible eixir al carrer sense desfer-se de la calor que fa.

Quique Barella havia treballat molts anys a l'Alto de Colón, i el local aquest havia estat abans Óscar Torrijos i Apicius. Bones referències, no? A més a més vinc amb JJ que ja ha fet l'avançada i anem sobre segur.

Al restaurant, solament hi ha una taula amb dues persones i nosaltres. Això sempre m'incomoda, i no perquè no confie en el lloc, sinò perquè sé que la faena és quasi per a no res.

Sembla que abans hi havia diferents menús per a triar, però ara hi ha carta tradicional, amb entrants, arròs del dia, peix, carn i postres. També hi ha un menú "Ejecutivo" de dilluns a divendres migdia (18 €) i un "Jocs de Cuina XL" (39 €).

Nosaltres decidim compartir diversos entrants, amb ajuda del cap de sala que ens anirà recomanant, sobretot pel que fa a les quantitats.
Mentrestant, ens seveixen un snack d'arròs amb timó
cuandosalimosdecasa
Comencem amb una aigua fresqueta amb gas, Perrier (2 €) i, una vegada més, triem el vi pel seu nom, ens ha fet gràcia i ens ha recordat quan érem xicotets i déiem allò de "envidia cochina".
La botella és ben original, no sabria dir-ne el nom, de base oval xata, no redona, i amb una etiqueta cridanera. Llegim la contraetiqueta i descobrim que és d'Eladio Piñeiro. Clar! Fa poc havíem tastat el Frore de Carme, també albariño i també amb una botella original, però amb etiqueta termosensible, com els de Mar de Frades, que el vi d'avui no té.
El cap de sala ens explica la historia del nom del vi. Resulta que la família apostava per uns vins nous i la gent deia que s'arruïnaria, però hi hagué un que funcionà molt bé i per això dedicà aquest nom als que no hi havien cregut.
Siga com siga, el cas és que Piñeiro hagué de deixar Mar de Frades per qüestions familiars. Als tres anys tornà i creà l'Adega Familiar, per a elaborar vins de tirades limitades, Vinos de Culto (DO Rías Baixas, DOC Alentejo i DG Orujo de Galicia) i Colección Privada, i sense intermediaris. A més a més, una part dels beneficis de l'Adega Familiar Eladio Piñeiro és destinada a obres benèfiques.

 

Envidia cochina Tête de Cuvée 2012  DO Rías Baixas. Val do Salnés
100% albariño
13 % vol.
Adega Familiar Eladio Piñeiro. Vilagarcía de Arousa
21 € (13,70 € Vinissimus)

Mineral, flors, fruita, poc àcid, punt amarg. Molt bo.

Verema


Detall: aladroc amb alvocat
- Ostres valencianes amb xufa, canyella i escuma de llima. Tot i que, de veritat, l'ostra està molt ben adobada, i queda bé la textura de la xufa hidratada amb aigua i tallada fineta, jo continue dient que l'ostra, com millor està, és al natural.

- Tartar de tonyina amb crema d'olives. Perfecte; el punt de les olives verdes hi queda molt bé.

- Carpaccio de figues, amb sardina fumada, rave, tomaca... La textura de la figa, impressionant. El contrast de la seua dolçor amb la sardina saladeta, interessant. I és tan bonic!


- Polp amb ametla i reducció de moscatell. No solament és preciós, és que la crema d'ametla amb el moscatell, l'oli, les flors... el fan espectacular. Sembla que el polp sols es pot servir amb oli i pebre roig... doncs no!

- Actínies (ortigues de mar) en tempura amb romesco
fentdetutto
- Anguila amb guisat de pota de vedella. Jj diu que està molt bo; jo reconec que no em fan les textures cartilaginoses i excessivament meloses...

- Ou a baixa temperatura amb creïlla trufada i papada confitada. Tot ben remenadet. Potser la creïlla  hi predomina massa, però bo.
comersinmilongas
Postres
- Llesques amb ou d'orxata i gelat de canyella. Diuen que no es pot eixir del lloc sense tastar-les. Molt bones.
Verema
- Xocolate, avellana i maduixa

Amb el café (invitació), una crema de nata i una galleteta.


Servei de pa (blanc i integral amb anous i pistatxos) i petis: 5 €

Total: 99 € (2 persones)

Carta en castellà.
El xic que ens atén està molt pendent de tot i és molt i molt amable. Fa l'esforç de parlar-nos en valencià, cosa que li agraïm (allò de cantar els plats, pobre, ja és una altra cosa, ho ha de fer en castellà).
Al final, ix Quique Barella per a saludar i preguntar com ha anat tot. Molt bé.
Està de moda dir allò de "cuina honesta", però és així. Bon producte, bona elaboració, bona presentació. Lloc absolutament recomanable.



dimarts, 15 de juliol
 
Vaig posar tant d'èmfasi en descriure com m'havia agradat aquest lloc que ara tots hi volen vindre.
Avui acabem les reclamacions dels exàmens de juliol a l'institut i ens volem regalar una eixideta, amb el nostre xic, tot i que ens haja abandonat.
Jo tinc el dia tort i no pare de queixar-me, sort dels amics que tot ho aguanten i al final sembla que fan màgia i tot són rises...

Avui pensava que hi hauria més gent al local, però solament som una taula de tres i una de quatre.
Ens atén el mateix xic de l'altre dia, però ara va i no ens parla en valencià. També deu tindre el dia tort com jo?

Veiem el menú, però triem la mateixa opció de l'altre dia, entrants per a compartir.

Per a la benvinguda, l'snack d'arròs amb timó

Els vins ens pareixen una miqueta cars, i finalment ens decidim pels nostres amics inconscients.

tacadevi

Les Cousins. L'Inconscient 2012  DOQ Priorat
Carinyena, garnatxa, cabernet sauvignon, merlot i sirà
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Les Cousins Marc & Adrià. Porrera
Enòleg: Adrià Pérez
18 € (Vinissimus 9,95 €)

Fruita negra, espècies, balsàmic mineral... llaminer.




Detall: aladroc amb alvocat

- Carpaccio de figues, amb sardina fumada, rave, tomaca...

- Polp amb ametla i reducció de moscatell.

- Actínies (ortigues de mar) en tempura amb romesco.

- Cavalla amb saladura d'herbes i albergínia fumada


- Calamar de platja amb escuma de creïlla, suc de pollastre rostit i aire de cacau.
Si ens hem rist en el títol d'aquest plat... Però el millor de tot és que hi hem trobat totes les descripcions. Tan fantàstic que hem repetit. I vinga a sucar pa...!


Per a les postres, també el mateix de l'altre dia, les famoses llesques amb ou d'orxata i gelat de canyella, i el xocolate amb avellana i gelat de maduixa. Dos per als quatre.

Servei de pa i petis 2,50 € x 4
Aigua 2,20 €
Cafés (sol, del temps, tocadet) 8,30 €
Total: 123,50 € (4 pers. 31 € pers.)

Insistim, molt recomanable.