dissabte, 3 d’octubre del 2015

Gaudint del 14 d'Abril en octubre i novembre

dijous, 1 d'octubre del 2015
14 d'Abril.   Plaça del Pilar, 7. Barri del Pilar (Velluters) 649 447 249

Ha passat l'estiu i ha tornat l'Esperança, i amb més ganes que mai; després d'un període d'adaptació amplia l'oferta "en obert" a dimecres i dijous al migdia i divendres a la nit. Però reservar taula és quasi missió impossible. Amparo ens havia apuntat en llista d'espera i al final hem tingut sort i dinarem avui ací, per fi. Tot no podia ser bo: he perdut la veu; sort que no he perdut el gust, menuda faena hauria estat perdre'm la delicadesa del menú! Per cert, la nova temporada porta nous preus, ara el menú val 13,50 €.
Jo havia de ser l'última a arribar però, coses de la "primavera" i del treball, sóc la primera i, mentre espere, em faig un vermutet, Miró, amb unes olives adobades boníssimes. Quan arriben les xiques, s'hi apunten (2,50 € x 3)

Comencem amb un detall fora de menú, las famoses creilles braves farcides d'allioli. Delicioses



Azua Crianza Selección Bobal Viejo 2009 DO Manchuela
Boval
12 mesos de roure francé i americà
12,50 % vol.
Vitivinos. Viñamalea, Albacete.
Copa 2 € x 2 [Aprox. 5,75 €]

Fruita negra, balsàmic, espècies... Agradable.



-Ensalada russa a la manera de Bernd [Bernd H. Knöller, del RiFF]. Amb una maionesa lleugera, creïlla, carlota, brècol, tomaca, créixens, gamba, ou... Ben bonica la deconstrucció; podeu comparar ambdues fotos.


vanitatis
- Fideus negres amb vieira i allioli de mel. Tan aromàtics i saborosos...!


- Torrada de pisto amb bacallà i pinyons. No sé si m'agradaria amb els ingredients més integrats o està bé així, i crec que l'hauria tret abans que el plat anterior.


- Galta al Porto amb mel de romer i crema de creïlla fumada. En el seu punt, tendra, tendra...

- Copa de brownie de xocolate negre amb sopa de xocolate blanc i fulla d'herba sana. un final redó,

Tot i que avui no he pogut xarrar massa, se me n'han anat del cap les fotos i els últims plats s'han quedat a les fosques.

Total: 19 € x 3

Cal anar-hi sense pressa.
Atenció immillorable.
No parlen valencià.

dijous, 5 de novembre

Sembla ja un costum que jo haja de ser l'última però arribe la primera i espere les altres fent un vermut, avui acompanyat d'uns cacauets (on estan les meues olivetes, Esperanza?).

Detall: carn freda amb allioli de mel

Rebel·lia 2014  DO Utiel-Requena
Boval, tempranillo i garnatxa tintera
3 mesos en bóta de roure
14 % vol.
Vegalfaro. Requena
12,50 €  (5,95 € Alforins.com)

Amb aquest nom i aquesta etiqueta, li ho perdone tot.
Quasi tot, que la cita d'Oscar Wilde està en anglés i castellà: “Disobedience, in the eyes of any one who has read history, is man's original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.”

-Crema d'allipebre de mussola. Ben sentidet, l'allipebre, i molt suau, el peix. Deliciós.


-Fideus negres amb sépia i allioli de mel
-Torrada de pisto amb bacallà i pinyons.
-Galta guisada amb puré

Postres: mousse de xocolata blanca

Menú: 13,50; 3 vermuts, 1 aigua i 2 cafés
Total: 21,80 € x 3
Relació qualitat-preu immillorable.
Com...? Que després de tot el que us he contat encara no coneixeu Esperanza?