diumenge, 25 d’octubre del 2015

I de nou, Quintana, amb La mareta

dissabte, 24 d'octubre del 2015

La mareta. "Cuina de mercat, de proximitat, mediterrània, amb menú adaptat a l'oferta de les parades del mercat."
Plaça Baró de Cortes, 22 (amb Mossén Femenia, davant mercat Russafa) - 960 722 891

Al vi que demanarem avui podrem llegir "Do you dare?" (t'atreveixes?). I la veritat és que cal ser agosarat per muntar un restaurant amb quatre tauletes i encara més per seure a dinar al carrer -ja em coneixeu, d'una banda sóc fredolina i avui estava núvol; i de l'altra, sóc bastant "antiocupadecarrers"-.
Tant se val, passejant pel barri havíem vist que Josep Quintana havia obert un nou local i, com que li seguíem la pista (Torrijos-Anerea-Quintana), volíem conéixer-lo.
Havíem reservat dues hores abans. Quan hi arribem, tenim la taula parada al carrer, amb estovalles i tovallons de tela. Hi ha gent dreta prenent l'aperitiu i per a dinar sols s'ocupen dues taules més.

5barricas
Hi ha un Menú de Migdia, de dimarts a divendres (19,50 €: dos plats per a compartir, arròs i postres) i dos menús per als caps de setmana: La Mareta Mitjana (24,50 € 4 plats i postres) i La Mareta Gran (29,50 € 5 plats i postres). De la carta, el client tria 2 o 3 plats, segons menú, i el cuiner els altres (encara que a nosaltres ens ofereixen la possibilitat de triar-ne més). Triem el de 4 plats.

Detall: papes
Ailalá 2013 DO Ribeiro
Treixadura
13º
Ailalá Wine / Coto de Gomariz. Leiro, Ourense
"Ailalá" és una paraula gallega d'origen celta, és un crit d'alegria. "Un vi fresc, alegre i divertit. Ple de sol i de pluja, d'aromes de fruita, de llegenda... Cada glop és una sorpresa. T'atreveixes?"
16 € (aprox. 9 €)

Color daurat. Aromàtic; orellanes, fenoll, cítrics, flors blanques, lactis... Amb cos; potser falta acidesa.


- Rovellons al pil-pil de safrà amb bacallà anglés i capellanet a la flama. Si menges els ingredients per separat, els rovellons estan dolços i i el peix salat; si els mescles, es perd en textures. Tot i això, molt bo.

- Tartar amb bolets confitats, foie, gelatina de malta i tomaca a la soja. Diferent, interessant (i mira que no porta els cogombrets o les tàperes que a mi m'agraden tant), amb un punt picant.


- Ragout de clòtxina gallega amb algues. Saborós, agradable (i s'agraeix el calentet).


- Galta de vedella estofada al vi negre amb bleda, mangrana i forment sarraí. Carn tendra i ben cuinada. Arriscat amb la bleda i el cereal.


- Pannacotta de coco amb pinya i un toc d'anís


TOTAL: 32,5 € x 2

Hauria preferit dinar a l'interior, però és molt interessant la proposta del Quintana i em sembla encomiable el coratge per a tornar a començar de nou.

Atenen en castellà i català.

cuandosalimosdecasa