diumenge, 3 de juliol del 2016

"Kanpai" al Nozomi

dijous, 30 de juny del 2016

Feia temps que geishes i geisho necessitàvem fer remember; ens n'ha faltat una però... ja hi ha excusa per a la pròxima.

Fem la primera parada al 2 Estaciones per al vermut
Nordesía Galícia
Mencia
4 mesos en bóta usada de roure francés
16 % vol.
 Nordesia. Nordesign. Atlantic Galician Spirits (sumiller Xoán Torres Cannas -restaurant Pepe Vieira- i cellerer Juan Luis Méndez -Adegas y Viñedos Vía Romana-: ginebra gallega Nordés Atlantic Galician Gin; vodka gallec Nordés Atlantic Galician Vodka -de creïlles autòctones-). Poio, Pontevedra.
Etiqueta: Marta Lojo?
2 € x 3 (amb unes papes com a detall) Aprox. 10,95 € (Vinissimus)

Pere III el Gran, 11 D. Russafa - 961 487 764

Sembla que al Nozomi accepten un màxim de sis comensals per taula i en aquest cas t'obliguen a demanar el menú degustació (35 €) -bé, la Serrano ja ha gestionat anar un altre dia i poder demanar a la carta-.

Mentre arribem totes algú es fa cervesa (kirin, 2,70 €) o aigua i ja després, volem un sake i demanem que ens aconsellen: Gekkeikan (dels Estats Units!!!); Junmai-shu. 1,50 € x 4


Detall: miniensalada de col llombarda amb yuzu

La carta de vins negres no és molt ampla ni canvia en el temps...

Pago de los Balagueses Syrah 2013 Vino de Pago
100 % sirà
10 mesos en bóta de roure francés
14 % vol.
Bodegas Vegalfaro. El Pontón-Utiel, Requena
Rodolfo Valiente
24 € x 2 (Aprox. 16,50 € Alforins)

Molta fruita negra, espècies, sotabosc, punt mineral; llépol.

Kampai, geishes!

Ensalada d'alga wakame, cogombre i sashimi de cavalla (de vegades es tria entre ensalada i sopa, però avui, no)

Tartar de tonyina i de peix mantega (?)


Sashimi de vieira, calamar dolç, gamba i alga codium
atableconcarmen
Usukuzuri de daurada amb oli de tòfona. Sols per aquest plat, ja val la pena vindre al Nozomi.


Nigiri de salmó brasejat

de sorell amb aroma de fum

i de peix mantega amb tòfona

Maki i california maki

i temaki de llagostí tempuritzat


Per a cada plat, hi ha instruccions sobre si menjar-lo d'un mos, si posar-li soia...

Per a les postres, gelat de te matcha
tripadvisor
Acabem amb te verd (2 € x 5) i café del temps (1,70 €).

Total: 47,10 € x 6

Part del servei parla valencià.
Ha estat divertit haver vingut el grup de geishes quasi al complet després d'haver compartit la gran experiència del Japó, però hi ha massa coses a contar i jo trobe que el Nozomi és millor més cap a dins, més zen. Lloc recomanable.

I encara ens queda corda per a un gintònic (Beefeater + Schweppes, 7 €) al Tula