dilluns, 4 de juliol del 2016

L'astro/gastro-nom

dissabte, 2 de juliol del 2016

El Astrónomo. Jeroni Munyós 15 - Patraix/Mercat de Jesús -  960 62 33 00

El nom del restaurant té a veure amb el nom del carrer, és un homenatge a Jeroni Munyós (València, c. 1515 - Salamanca, 1591), astrònom, matemàtic, geògraf, enginyer i hebraista.
Jj havia llegit un article al blog nuevo.ojoalplato recomanant aquest restaurant i el teníem en la llista de pendents, així que avui era el dia.
En entrar en aquests llocs, sempre pense en ma mare ("però açò... està acabat?"; "cada cadira de son pare i de sa mare"; "que fosc per a menjar!"; "maedéu, per a llevar la pols"...;

ojoalplato
inbogavlc
Hi ha molts ciris, i també bombetes nues enganxades en cables, i alhora llums "Palitos" de WAO Store (de caixes de fruita reciclada, fets a València)

Les "Palitos Naked Lamp" són de Sergio Mendoza (supose que fill d'Antonio Mendoza, el cap de sala)

Mentre ens esperen fora, els nostres amics han demanat algun refresc i algun Fresquito (taronja, carlota, poma i gingebre; meló d'alger i mango. 3,50 € x 2). En ocupar la taula reservada, tenim una targeta de benvinguda (supose que la resta de gent també som benvinguts).


Hi ha diversos plats de la carta que ens abelleixen; en demanar consell sobre alguna especialitat ens diuen allò que m'agrada tant: "todos están buenos". En fi. Compartim plats al centre.

- Daus de foie torrat amb ceba caramel·litzada i amaretto (10,50 €). Bo.




Venta del Puerto nº 12 DO València
Tempranillo, cabernet sauvignon, merlot, sirà
12 mesos en bóta nova de roure americà
14 5 vol.
Venta del Puerto La Viña.
17,90 € (Aprox. 10,45 €)





- Polp a la brasa amb allada (oli, all, pebre roig dolç) i crema de creïlla (belute? velouté?) (12 €). Molt bo; llàstima que estiga tallat massa finet i s'haja ressecat un poc.


- Creïlles braves. Poden entrar a "la llista", ben fregidetes (4,50 €).


Encara que he de dir que les de la foto de "ojoalplato" tenen millor pinta


- Guacamole amb nachos. Casolà, de textura grossa (7 €).
ojoalplato
- Daus de bacallà cruixent amb allioli de curri (8 €). Un bon mos.


- i com que la gent s'ha quedat amb gana, ampliem amb un entrecot ibèric (22 €)



Per a les postres, compartim -encara que algú posa barrera al seu plat- suflé de xocolate amb gelat de vainilla (5,50 € x2) i pastís casolà de moca amb sorbet de mango (4,50 € x 2).


Total: 23,16 € x 5
Bona relació qualitat-preu. Supose que si ets de la zona és una opció fantàstica.
Pensàvem que anava a ser un lloc més personal, amb un poc més d'encant, tot i que no podem dir que no ens ha agradat.

No parlen valencià.

bonviveur
lovelystreets
valenciaplaza