dissabte, 17 de desembre del 2016

De condició, incondicionals

divendres, 9 de desembre del 2016
Casa Pepico. Mediterrani,1. Roca, Meliana. L'Horta. 961 491 346

Setmana estranya, aquesta setmana-gruyère (sí, ja sé que el formatge dels forats és l'emmental o emmentaler, però què hi farem! Que qui va dibuixar el Gruyère amb forats? Ni idea, potser el mateix que menja llandetes de besugo en comptes de tonyina i mero torrat en comptes d'emperador o peix espasa): escola-festa-escola-festa-escola. Però avui, després de l'escola, premi: dinem al Pepico! En acabar la temporada de la Junta, solíem fer un dinaret; aquest costum s'havia perdut i el recuperàrem l'any passat por todo lo alto anant a Ca Pepico; és tan fàcil fer-se'n incondicionals!

Quan arribem les de Russafa, els "melianers" ja hi són. Després arribarà el del Camp de Túria i, per últim, la quefa. Pep ens ha reservat el "corralet", tot per a nosaltres. Taula parada, amb detall (i quan dic "detall", dic "detall") de papes i pa amb oli, tomaqueta i allioli. I un fragment del poema d'Estellés "M'aclame a tu". Que gran, el nostre Pep.


Mentre esperem a estar "tots arreJuntats", alguns comencen amb cervesa (2,75 € x 2 + 2 €) i altres ho fem amb fino.

Fino Inocente DO Jerez Manzanilla
Palomino
15 % vol.
Valdespino. Grupo Estévez. Xerés

(Aprox. 5,90 €)
Pep em pren el pèl dient que no hi ha carxofes ni sépia amb ceba. Sort que era broma, encara que em sap un poc malament perquè em deixen triar a mi, i és això el que demanem.

Una altra gentilesa de la casa: creïlles amb mojo picón verd.


Une Tranche Sudiste  Sud Rhône
Garnatxa?
(Philippe Jambon i) Denis Tardieu
Viladieu, la Valclusa, Provença–Alps–Costa Blava
(L'etiqueta és... La veus en un supermercat i penses que el vi és per a cuinar el porquet. "tranche" crec que és rodanxa, encara que també "franja" -no sé si té algun matís polític... hahaha-)

No és un vi fàcil, molta fruita, punt d'agulla; a mi m'agrada molt que Pep m'oferisca coses distintes, però patisc un poc pel grup, i va i no ens els cobra! No se li pot dir res.

Tellines. Menudetes però saborosíssimes; tan ben fetes! (7,50 € x 2)



La Bota 52 de Palo Cortado "Sanlúcar"  DO Xerés
Extracció d'abril del 2014
Palomino fino
18 % vol.
Equipo Navazos. Hijos de Rainera Pérez Marín / La Guita. Sanlúcar de Barrameda
(Aprox. 38 €)

(A la factura veig 3,5 € x 5 de fino; no sé si és d'aquest o de l'aperitiu)

 Ja sabem com és de difícil allò de "maridar" les carxofes. Pep no falla.

Les carxofes, inigualables; ja pots intentar fer-les així a casa, ja... (7 € x 2)



Clos Lentiscus. Perill Noir 2010 (?) DO Penedès
Sumoll
12,5 % vol.
30 mesos en bóta de roure francés
Clos Lentiscus / Finca Aviñó. Sant Pere de Ribes, el Garraf, Penedès.
Una altra raresa. Sumoll? Fruita, flor... curiós.
24,50 €

Sépia amb ceba (aquesta vegada un puntet massa feta, però igualment boníssima; 7,75 € x 2)



Casa Castillo El Molar 2014  DO Jumilla
Garnatxa
12 mesos en tonell
14,5 % vol.
Bodegas Casa Castillo. Jumilla
Enòleg: José Mª Vicente Sánchez-Cerezo
23 €
Fruita roja, balsàmics, pedra. Llèpol.



Per al plat principal hi ha moltes opcions, però sembla que tots volem la mateixa, uns amb fideus i uns altres amb arròs: carxofa, sépia bruta i cigala. Ens escudellen un plateret de cada per a tastar-los els dos. No sé per quin em decantaria, estan deliciosos.

El primer, en cassola de fang (13,50 € x 3)



I el segon, en paella (13,50 € x 4)



Fondillón Primitivo Quiles Gran Reserva Solera 1948 DO Alacant
Monastrell
16 % vol
Primitivo Quiles. Monóvar, Alacant
Aprox. 29,50 €
Mmmm, les fruites seques, la taronja...





I per a les postres, compartim un dolç de carabassa i una tatin ben original  (5 € x 4).


Café (1,5 € x 6)

I encara crec que tenim un altre dolcet de moscatell.

Total: 35,22 € x 7

Cuina tradicional, amb alguna innovació. Producte exquisit. Bona elaboració. Servei de vins i atenció extraordinaris. Preu...? Increïble! Gràcies.

Ací, sembla que la vida en valencià és possible.

Un passeget curt per l'horta, amb diverses parades tornant als cotxes, que ens queden moltes coses per dir. Ja vos enyore, companys.