diumenge, 25 de desembre del 2016

De la saleta a La Salita

dijous, 22 de desembre del 2016
La Salita. Sèneca, 12. Algirós - Tel. 963 817 516

No ens ha tocat la loteria, però tenim salut (encara que jo tinc la gola molt perjudicada) i de la saleta de la fàbrica, passem directament a la gran Salita, amb Begoña Rodrigo al cap.

Detall: cruixent d'algues i de tinta de calamar


Hi ha un menú de 44,95 € i un altre de 63,95 €. Triem el primer.

Embruix 2014 DOQ Priorat
42% Garnatxa, 24% Carinyena, 12% Syrah, 22% Merlot
14 mesos en bóta usada de roure francés, amb trafegament
15 % vol.
Celler Vall Llach. Porrera
39,95 € x 2 (18,80 € Vinissimus)
65.000 botelles





- La Barraca: pepito de pisto, cavalla agredolça, dau de bacallà (?), cucurutxo d'humus de garrofó, bombó de xocolate blanc i formatge blau.


- Versió de l'ensalada César, fumada, amb formatge


- Mollet, fenoll i tortellini cruixent.


- Perdiu escabetxada, vi dolç i arepa. Divertit (has de preparar-te l'arepa xafant el bombonet).


- Risoto de bolets, foie i aire de PX


- Anguila fumada, a baixa temperatura, amb els seu ous fregits i tirabecs (Horror: és el plat que més m'ha agradat, i no tinc foto!!! La robaré del Tripadvisor.)


- Colomí, nyàmera (pataca, moniato de la noguera, topinambur; tubercle), agerola (rossinyolic, rebozuelo) i tòfona.

Ens serveixen les dues postres que hi ha per a compartir (també hi ha l'opció de plat de formatges, amb un suplement de 4 €)
- Carlota, api,  anet (eneldo) amb sopa de xocolate blanc especiat i cremós de iogurt cítric.


-Gelat de torró, cacau i torrefactes, sobre galeta amb mantega.


L'arbre dels petit fours: cireres amb gelat (de maracuià?), cucurutxo de merenga cremada, macaron de violeta, pipeta (de mojito?) i galeta de Nadal (és molt complicat fer la foto, hauria de buidar tota la taula...)


Café i tallat (2,75 € x 2), rebentat (3,85 €), te (4 €; hi ha carta de tes).

Total: 68,25 € x 4

Sé que hi ha molta il·lusió i molt de coratge en el projecte, i voldria mostrar més satisfacció. Tot està molt bo, però sols m'ha emocionat el plat de l'anguila, tot i que la presentació ha sigut lamentable: per a enaltir la meravellosa cocció a baixa temperatura de l'anguila fa falta destrossar la tradicional de l'allipebre?
I un altre punt negatiu ha estat el de les al·lèrgies: quan reserves, t'hi pregunten, quan arribes t'hi pregunten, i a l'hora de servir el plat... bolets!!! Al segon plat que en portava ja ho han tingut en compte.

No parlen valencià.

Hem vist la cuinera saludant els de la taula del costat i firmant-los el llibre, El sabor de la elegancia (Montagut Editores. 42 €)

Vinowine
Verema
"Diez tentaciones gastronómicas de Begoña Rodrigo"
inBoga
ojoalplato