diumenge, 12 de març del 2017

B de Borsao i B de Biot. Xe que Bo!

divendres, 10 de març del 2017

Kata 132 - Javi, 10/03/2017 Totus Tuus (Adoració personal)

Informació prèvia
- Tots els vins són de dos anys: 2013 i 2015
- Espanyols, de la mateixa DO
- Hi ha un monovarietal de garnatxa, un de sirà i els altres multivarietals amb garnatxa i sirà


Tots els vins són D.O. Campo de Borja
15 % vol.
Bodegas Borsao. Borja, Saragossa.
Enòleg: José Luis Chueca

1. Borsao Berola 2013
Raïm: 80 % garnatxa, 20 % sirà
14 mesos en bóta de roure francés i americà
Preu: 11,50 €

- Capa mitjana alta, pruna negra, rivet rosat, llàgrima fluida. "plora poc"
- Olives negres, herba, fruita poc madura, mentolat, alcohol, cuiro,
- Oleós, viscós, alcohol (està calent), poca fruita, acidesa cítrica, poca fusta, gens tànic,




2. Borsao Crianza Selección 2013 
Raïm: 75% Garnatxa, 20% Merlot, 5% mazuela
10 mesos en bóta de roure francés (90%) i americà (10%)
Preu: 7,90 €

- Capa mitjana, rivet més evolucionat, més picota, menys dens, més lleuger; llàgrima escassa
- Tancat / un poc de fruita, alcohol, menys balsàmic, espècies
- Acidesa amargosa, poca potència, alcohol




3. Zarihs 2013
Raïm: 100 % sirà
40% en bóta de roure americà 12 mesos, i 60% en dipòsits d'acer inoxidable
Enòlegs: Chris Ringland i José Luis Chueca
Preu: Aprox. 14,65 €

- Capa alta; picota; llàgrima densa
- llepolia, licorós, verd, fusta, pebre roig, pebre negre, tomaca seca, vainilla,
- Llépol, més torrats, vainilla, un poc dolç,
 [per a ser el sirà hi faltaria flor i fruita. Ha!; pobable coupage. Ha! Disseny de l'enòleg]

4. Borsao Tres Picos 2015
Raïm: 100 % garnatxa
5 mesos en bóta nova de roure francés
Preu: 13,90 €

- Cirera, rivet maduixa, capa mitjana baixa
- Escassa potència, perfumat, lambrusco, vi amb gasosa, caramel cremat, caixó de taronges, cuiro àrab
- Fàcil, xiclet, més fruita, suc macedònia, escassa acidesa, panfigo, tbac, cedre, curt




Dokukata

I per a sopar...

Barracot
"Festa aïllada entre coneguts i convidats, en barraca abandonada, on el cos es lliura a l'excés hedonista, com ara el menjar.
És propi del Barracot que no es menge massa de res, per a poder-ho tastar tot, que la cosa va per llarg i no és recomanable precipitar-se.
Una bona manera d'acarar el Barracot és no tindre prejudicis, cal tastar-ho tot i potser després es repetirà o es convertirà en un futur en preferència o alternança.
Passat el Barracot, ningú sap res, tot s'oblida, encara que tot el que hi assisteix sap que estarà en la següent convocatòria... així és el Barracot".

Fresc:
Flors de carxofa (tan boniques!), ous d'oca roents, encenalls de pagés amb bledes


Les conserves:
Sardines en oli

Clòtxines en escabetx (i que jo haja de menjar-les sempre de llanda!)
escabetx de verat

Sardines fumades en pasta fullada i tomaca. Delicioses


Paté de conill perfumat
i botifarres en oli
Embotits casolans:
Sobrassada

i bondiola (llàstima que estiga tendra, perquè està boníssima)


Postres:
Mousse de iogurt per a aprimar-se (amb nata)


Quin luxe de tindre't, perla! Esperem el pròxim... Barracot.