divendres, 21 d’abril del 2017

Un altre arrosset pasqüer i mariner

dimecres, 19 d'abril del 2017

Llàstima de dia que ha eixit, ben núvol i fins i tot plou un poc, però a vore si cap al sud fa millor dia, que a Ondara m'espera una bona amiga.
Sanchis Guarner opina que el topònim Ondara prové de l'ibèric Ondar, “arenal”, i la primera parada la fem a l'arena, a la plaça de bous: un cafenet i una torradeta de pa. La terrassa està bé, encara que diuen que abans, amb els arbres i el mur que la separava de la carretera, estava millor; de tota manera, amb l'oratge que fa, ens amaguem dins.


[M'han dit que al restaurant Plaça de Bous fan una varietat d'arrossos excepcional: amb sèpia i pèsols; amb fava pelada; amb castanyes i penques; amb floricol i abadejo; amb polp i bajoques; amb naps i xirivia; arròs negre melós; arròs mariner amb verdura; paella d’aladroc, costella i espinacs; putxero; putxero blanc; gaspatxo; olleta de blat; fideus de llamàntol; potatge d’abadejo, cigrons i bledes... I un eriçons fantàstics.]
Una volteta pel poble: Mercat del Prado, Plaça del Convent, Torre del Rellotge, Palau d'Ondara. Ajuntament (antic convent de franciscans del segle XVII), carrer Major... ara veig que no m'han portat al llavador, tant que m'agraden! I cap a la segona arena, a Ca Tona.
Carretera de les Marines a Dénia, entre el carrer Esparver i el Falcó. - 966 42 76 76


Fa vent així que no passegem per la voreta; és un lloc ideal per a dinar a la terrasseta, sota els arbres, però avui decidim entrar cap a dins.


Tot i això, estem en una tauleta cara a la mar, i com que no hi ha ningú fora... tota la mar per a nosaltres.

Hi ha moltes opcions, però nosaltres triem el menú especial (20 €) que consta d'unes entrades per a compartir i d'un arrosset.
I mireu el títol de la carta de vins...

Curiós, no?

A coroa 2015 DO Valdeorras
100 % godello
13,5 % vol.
A Coroa. Rúa de Valdeorras, Ourense
17 € (Aprox. 9,85-11,45 €)

Fruita blanca, cítrics, herba; fresc. Agradable.





Detall: panets amb tomaca i verduretes.

Polpet en salsa (el polpet, un poc sec, però la salsa... per a sucar i sucar)


Carxofetes confitades, amb un toc d'herba de la muntanya. Tendretes i saboroses.


Ensalada

Arròs "melós" amb bolets, sépia, gambetes i rap. Li falta color, però està bo.


I compartim unes maduixes amb suc de taronja.

Café (0,50 € x 2)
Total: 29 € x 2

Parlen valencià (bé, l'ama, no).

Estic temptada de dir que el lloc no val la pena, però seria una mentida molt egoista, em sembla preciós... és que no voldria que s'ompliguera de gent!

I comencem un passeget preciós des de l'Helios fins a la Cala, al final de les Rotes (el passeig de la Marineta Cassiana comença a la platja homònima, i són uns 5 km fins al restaurant Mena; altres restaurants pel camí: El pegolí, Sendra, Ca Nano...).


Per acabar-ho d'arrodonir, en tornar, un timonet a l'Helios.


Gràcies per tot, perla.