diumenge, 14 de maig del 2017

誕生日の焼き鳥 Aniversari amb yakitori

divendres, 12 de maig
Hikari Yakitori Bar. Carrer dels Tomassos, 18. Russafa

Sembla que a l'antic Japó no es feien festes per a celebrar els aniversaris o, millor dit, se celebraven tots els de la família el dia de Cap d'any.
Tradicionalment, se celebra el primer aniversari (初めての誕生日 hajimete no tanjyoubi). Després, els 20 anys, per la majoria d'edat (Seijinshiki) i els 60 (Kanreki), que significa literalment “tornar”, tornar a nàixer.

Avui JJ torna una miqueta tard, però cal celebrar el meu aniversari. Anem passejant i pensem provar sort al Hikari, tot i que és ben difícil. Ens miren amb cara de "uf, ho sentim" però aguaita José Miguel i obra el miracle: si esperem una miconiua, tenim taula. Mentrestant ens fem una cervesa Kirin (2,20 € x 2) en un taulellet que hi ha en un racó. Demanem també Edamame (3,50 €), que ja ens serviran a taula.
I per a què anem a calfar-nos el cap? Que l'amo ens porte el que vulga.

Karaage de pollastre (El karaage és una tècnica culinària japonesa en què diversos ingredients —normalment carn, sobretot pollastre— es marinen en soia, all i gingebre, s'arrebossen en una mescla de farina de forment o fècula de creïlla i es frigen en oli; 6 €).


Jj demana una cervesa Asahi (3,10 €) i jo em passe al sake (pitxeret de Gekkiekan, 6 €)


Gyozas de carn de porc, casolanes (Jiǎozi és una mena de ravioli que va sorgir de la cuina xinesa; 5,50 €)
fb Hikari
Arròs blanc amb Furikake (El furikake és, en la cuina japonesa, qualsevol preparació seca que s'utilitza per condimentar l'arròs; 3 €)

Tsukune  (mandonguilla de pollastre, normalment a l'estil yakitori -brasa- i amb salsa de soia dolça) amb rovell d'ou; 4,5 € x2). Un mos original, cal tastar-lo.

Albergínia amb pasta miso (3 € x 2). Sorprenent. No vos la perdeu!


Toro (ventresca de tonyina) amb yuzu (5 € x 2)


Gelat de te verd i de wasabi (4€ x 2. N'havíem d'haver demanat la meitat)


Total: 32,25 € x 2

Parlen una miqueta de valencià.

Sé que molta gent ha tingut mala experiència amb la no-reserva de taula, però nosaltres hem tingut molta sort i hem menjat molt be. Servei molt atent (germans Herrera bàsicament).

A "Pluja i foc al Hikari" ja he parlat del significat de hikari i del disseny de l'espai.
Yakitori (焼き鳥, やきと, literalment "ocell rostit a la graella"?) és un tipus de broqueta de pollastre japonesa, també coneguda com a kushiyaki (串焼、くしやき), "broqueta de pollastre".