dimarts, 7 de novembre del 2017

Tot ha de ser un "gran evento"?

dissabte, 4 de novembre
Per què ara ja no hi ha res que no siga un evento? Gastrónoma es defineix com "el gran esdeveniment (evento) de la gastronomia. Un fòrum obert perquè grans cuiners, fabricadors, distribuïdors, xicotets comerciants i artesans posicionen València al capdavant de la cultura gastronòmica. Una mostra pensada perquè professionals de la gastronomia i públic gourmet experimenten i gaudisquen amb tastos, tallers, cuina en directe, debats i molt més." Del 4 al 6 de novembre, a la Fira de València. Tot en castellà, clar.


Com que ens han regalat una entrada, dissabte, després d'un matí dur de treball, ens hi acostem perquè no ens ho haja de contar ningú.

Hi ha diverses activitats alhora:
CUINA CENTRAL: demostracions de cuina en directe i amb la presència dels grans cuiners i cuineres del moment.
COOKING: cursos, tallers, demostracions...
FORMATGES, PA, OLI, ARRÒS...
TAULELL GOURMET: per a tastar tapes de restaurants reconeguts (prèvia adquisició de tiquet, s'encomanen totes en el mateix lloc)
WINE EXPERIENCE, CERVESA, COCTEL CLUB...

Al taulell, demanem una primera vegada (Totes les tapes valen 3,50 €):
Arepa de pollastre de corral amb curri cantonés (PARAÍSO TRAVEL)
Ensalada russa amb aletes de pollastre i salsa criolla (LA SUCURSAL)
Versió japonesa d'ensalada russa (CHOLA GASTRO; la tapa més original)
Ensalada russa amb sardina fumanda (UTOPIC FOOD STUDIO)
Post de formatges (QUESERÍAS ARTESANAS)
Taco de ropa vieja (LA SUCURSAL)
Gotet de vi negre boval (Ceremonia, 1,50 €)
Cervesa Amstel Oro (1 €)


I una segona:
Entrepà de burrata, pinyons, mel de tòfona i ruca (MARINA BEACH)
Llapingachos amb rovell en salaó i cochinita pibil (CHOLA GASTRO)
Pepito de brandada de bacallà amb capellanet a la llauna (LA SUCURSAL)
Bao cansalada viada (MIL GRULLAS)
Vi blanc (1,50)

Total: 19,50 € x 2
Avui també hi ha tapes de La LLuna (Almàssera), Taquería La Llorona & Casa Amores.

I per a les postres, compartim un pastisset.

[Diumenge: BAR MARVI, SUCEDE, APICIUS, LA SALITA/NÓMADA, LIENZO, 2 ESTACIONES, GRUPO LA SUCURSAL, CASA MANOLO, CORUÑA COCIÑA, QUESERÍAS ARTESANAS
Dilluns: OLITE 17 GASTRO, LA PATRONA, LA VENGANZA DE MALINCHE, CAL PARADIS, CLUB PALASIET, GRUPO LA SUCURSAL, CORUÑA COCIÑA, QUESERÍAS ARTESANAS]

I què comprem? Uns coents de Borriana (com unes llonganissetes de Pasqua, més planetes i coentes; 5 €); Cent Piques Cepas Viejas (Vinados. 8 €. Cent Piques < Picassent); Marenostrum (escumós de moscatell i chardonnay) i Bellmunt (amb bonicaire o embolicaire), d'Ildum Vinarium, Víctor Bellmunt, Cabanes.