dissabte, 30 de desembre del 2017

Barella de nou en la línia d'eixida

divendres, 29 de desembre del 2017

El xic ha acabat relativament prompte de treballar i se li ocorre que podem passar per La Pasquala a esmorzar (ja quasi hora de dinar). Il·lusos! Desenes de taules plenes i una llarga cua esperant dreta. Canvi de plans. Anem a la Torreta (Passeig Marítim de la Patacona 15. Alboraia - 609 77 42 73), que he vist que és el nou local on treballa Quique Barella (M'agradava tant el seu restaurant! 1, 2 i 3).



No sé res de la història d'aquest edifici, però sempre que passejava per la mar em cridava l'atenció i em feia llàstima l'estat en què es trobava. Sembla que el restauraren i van obrir "Las mil y una", un restaurant de cuina mediterrània sense massa èxit. Toni Garcia (antic propietari de Los cuentos) se l'ha quedat per als seus fills (Levante).
No sabem on seure. Fora? Fa tan bon dia! Però ens diuen que fa un poc de vent i cauen cosetes. Entrem. Finalment decidim que fora. Una bona elecció.

No sé fins a quin punt Barella hi està implicat, però la carta ens ha sorprés perquè no és el Barella que esperàvem. Tot molt valencià: esgarradet, mandonguilles d'abadejo (abaetxo segons la carta), titaina, capellanets, polp sec, tellines... arrossos, fideuà; suquet de peix, corder del Maestrat...
Hi ha un menú del dia (17,50 €) amb tres entrants (avui hi havia crema de bolets, sang amb ceba...), tres principals per a triar i postres.
En la carta de vins no hi ha un sol català, ni blanc, ni negre, ni cava (serà casualitat?)
Comencem amb aigua (2,20 €)


Silva Daponte Godello 2016 DO Monterrei
100% Godello
13% vol.
Bodegas Chaves. Ribadumia, Pontevedra
16 € (Aprox. 8,10 €)

Fruita blanca, herba; fresc.




Triem a la carta per a compartir:
Demanem un capellanet (3,50 €) i ens recomanen que completem amb mussola (6,50 €)


Com que tinc una afecció especial a les ensalades russes, no me'n sé resistir (7 €). Amb textura més picada del que m'agrada, però bona.


També ens recomanen les ortigues de mar en tempura (que no estaven en carta; 12 €). Poc fresques.


Cassoleta de sépia bruta (12 €). Sentideta, però molt bona.


Sardina de bóta amb ceba i ou fregit (12 €). Aquest plat em recorda tant mon pare, la Setmana Santa a Fuentepodrida, els esmorzarots amb els amics al corral...! Per a sucar pa i beure bona cosa. Molt bona.


Café (1,30 €)

Total: 37,75 € x 2

No parlen valencià.


Cap al final del dinar Quique ix a saludar-nos. Encara porta la Q al davantal negre, i ens informa que prompte obriran el "gastronòmic" del pis superior que ens mostra quan ens n'anem. Molta sort en el nou projecte; l'esperem amb ànsia.
 ----------------
No he trobat l'etimologia de "la Patacona". Com a curiositat, sembla que Alboraia, de l'àrab, vol dir "talaia, torreta" (البريج al-buraīĝ,  البرج al-burĝ, البرجة al-burĝa). La Patacona va des del barranc del Carraixet (Alboraia) fins a la séquia de vera i la Malva-rosa (València).