dissabte, 9 de desembre del 2017

Rexburguer

divendres, 8 de desembre

Un dia pur i immaculat, amb les xiquetes. Fem un segon intent de menjar a Hard Rock Café (Marqués de Sotelo, 6. Barri de Sant Francesc), aquesta vegada a sopar.
Em fa llàstima, pensava que no vindria mai on hi havia el cine REX (fins el 1993), al costat de la casa del Xavo, però les criatures et torben l'enteniment...


huerfanosdecine
"Los cines de la Valencia Antigua"
"Los cines de Valencia que se perdieron"



Primera sorpresa agradable: tenim lloc, i sense fer cua! Segona sorpresa, més agradable encara: parlen valencià!!

Açò és enorme (crec que hi caben 250 persones). Ens pugen a la primera planta, on tot són famílies amb xiquets.

Compartim un Jumbo Combo, com un "àlbum de grans èxits": ales de pollastre, anelles de ceba cruixents, filets de pollastre Tupelo empanats a mà, rotllets de primavera i bruschetta. Amb mostassa de mel casolana, salsa de barbacoa fumada i salsa de formatge blau (18,95 €).


V. es demana una Kid Cheez Burger, servida en una safata en forma de guitarra (9,95 € amb beguda -taronja-, creïlles i postres -gelat de xocolate-).


C. s'atreveix amb una Original Legendary Burger (14,85 €). Impressiona el ganivet clavat a l'hamburguesa. Farà falta? Amb aigua (1,95 €)


Jj, unes costelles (18,45 €) i una Paulaner (5,75 €)


Jo havia demanat unes fajitas, però com que tarden a portar-les -o se n'han oblidat- els dic que ja no les porten (vénen a disculpar-se, fins i tot la manager). Només una Pepsi Zero de garrafa (3,60 €; no tenen Coca-Cola).

Total: 18,38 € x 4

Im-pressionant l'ambientàs. Òbviament, no és el meu lloc.

----------------

Carlos Sousa Álvarez de Toledo, Marqués de Sotelo (València 1862 – 1937). Polític i militar. Nasqué en un palauet del carrer de Roters. Fou alcalde de Valencia de 1927 a 1930 (dictadura Primo de Rivera), conegut com "alcalde de la picola" perquè durant el seu mandat es feren moltes obres en la ciutat: el Mercat Central, l'escorxador del Cabanyal, l'ampliació de la plaça de l'Ajuntament, la modernització del clavegueram i el paviement dels carrers...

No s'ha de confondre aquest carrer amb l'antic de José Calvo Sotelo (1939?; actual passeig de Russafa, 1975?) i que abans havia sigut de Pi i Margall (1905).