dissabte, 17 de febrer del 2018

El somni dels divendres

divendres, 16 de febrer del 2018

Avui, LO VOSTRE (com diu Ester) ens porta a València. Fa un solet molt bo i esmorzem les tres en la terrassa-vorera d'un baret molt agradable, Gusto Gastrobar. Ministre Luis Mayans*, 33. Barri de Morvedre, la Saidia - 602 474 766


Els entrepans són molt suggeridors, però demanem una torradeta, que no volem menjar tant; el que no sabem és que la torrada de carabasseta, formatge camembert i anxoves serà XXL, i que algunes ens la menjarem tota.

Amb un talladet. I paga la del barri. Tots els divendres haurien de ser així.

No parlen valencià.

[*Luis Mayans y Enríquez de Navarra (Requena, 1805 - Madrid, 1880). Aristòcrata (petita noblesa valenciana originària d'Ontinyent), jutge i polític, primer es decantà pel liberalisme exaltat però el 1837 fou escollit diputat a les Corts per València pel Partit Moderat. Arribà a ser Ministre de Gràcia i Justícia, de Guerra i Marina, d'Estat i President del Congrés. (ViquipèdiaSer)]

Finalment LO NOSTRE no era avui i he aprofitat per passejar pel centre, i fer temps per a la nova convocatòria, amb un trio diferent.


Literat Azorín, 7. Russafa - 963 314 526

El facebook remet a "Los Hechizos de Merlín" i crec que hi ha un altre que és "Los Hechizos de Morgana". No m'aclarisc massa. Local de gom o gom (i crec que té capacitat per a 96 persones).
Açò sempre deu funcionar igual: Menú amb 1 beguda, postres o café (11,90 €); amb beguda il·limitada, postres i café (14,90 €); divendres, 1 € de suplement. Avui, barra lliure. Comencem amb aigua, vi i cervesa.

Juan de Juanes Vendimia Bronce 2016 DO València
34% Garnatxa, 33% Syrah i 33% Tempranillo
13,5% vol.
La Viña Aneccop. la Font de la Figuera
Aprox. 3,35 €

[Diuen que el pintor renaixentista Joan de Joanes (Joan Vicent Macip) nasqué a La Font de la Figuera en 1523; a Viquipèdia posa que en 1507]



Entrants a compartir
Bacallà amb all (ajoarriero), tomata i formatge Cabrales a la sidra. Cistelleta de pa.

Assortit d'ibèrics

Braó de porc (lacón)

Foie amb ceba caramel·litzada i melmelada

Gambes a la planxa (3 per persona)
Creïlles Morgana (2 per rersona)

Plat principal a triar
Arròs (almenys per a 2 persones) melós de llamàntol, de bou de mar, de carranc blau picant, del senyoret, de gamba roja i cloïsses... Nosaltres triem el semisec (?) de petxines (zamburiñas), alls tendres i clòtxines per a 2.

També hi ha corder, entrecot, galta de vedella, bacallà...

Hi ha postres "casolanes", com ara flams diversos o pastís d'Oreo. Nosaltres demanem carabassa torrada (que no sé qui diu que posant mel per damunt està millor!) i pinya cuita.


Cafés i infusions. I encara ens conviden a un licoret si en volem.
Tota l'aigua que hem volgut (Solan de Cabras).

Total: 15,90 € x 3

Supose que coincidisc amb vosaltres que més val poquet i bo, però la barra lliure d'avui ha tingut la seua gràcia i hem rist molt, molt.

No parlen valencià.