divendres, 2 de març del 2018

Bon o mal buquet?


La nostra vida a la Borgonya 
Direcció: Cédric Klapisch. França. 2017
Repartiment: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil, María Valverde

La pel·lícula comença quan està a punt de començar la verema a la Borgonya (Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet i Meursault), el pare està morint-se i hi arriba un dels gemans que se n'anà a fer la volta al món. Van passant les diverses estacions, els germans no saben si vendre per a pagar deutes o tirar endavant, i el germà no sap si se'n torna a Austràlia o s'hi queda. Passa un any, arriba el moment d'una nova verema i el germà se'n va, però hi ha retrobat moltes coses.


La pel·lícula anava a titular-se Le vin o Le vin et le vent (cosa que jo no hauria pogut pronunciar mai), però finalment el títol fou Ce qui nous lie, que s'ha traduït per La nostra vida a la Borgonya Back to Burgundy: capricis de la traducció.
El pare mor i els fills "hereten" la terra, la casa, el celler.. "Ce qui nous lie est un fardeau ou nous libère?" El vincle és una càrrega o ens allibera? Els personatges ho viuen de maneres distintes.
El vi és cultura? A la pel·lícula t'entren moltes ganes de tindre una família borgonyona per participar de tot el proces d'elaboració del vi. Ficció? Potser.
El germà que estava a Austràlia, fins i tot parlava anglés amb la seua nova família, però a casa s'adona que, al seu fill, li vol parlar en francés.
Les imatges dels fills tastant el vi de menuts em recorden els fills de Rosalia quan anàrem al celler Altolandón...



Com quedem?: "une excellente cuvée!" o "falta de buqué"
revistaarcadia
entrevista

30 películas sobre vino
Las 10 películas de vino
Grandes películas sobre el mundo del vino
El vino en el cine