diumenge, 22 d’abril del 2018

Vermut i creïlla

diumenge, 15 d'abril

A València i a Catalunya, i supose que a les Illes, "anar a fer el vermut" vol dir fer un àpat lleuger al migdia, abans de dinar. Recorde quan era menuda i anàvem als Pepins, el millor bar del poble (òbviament jo no bevia el licor); quina festa! Ara m'agrada fer-lo en una terrasseta al solet quan fa bon oratge, i no demane menjar, només la beguda, però és veritat que m'agrada que em posen alguna coseta de picar. Ací (Escenas Café. Dolores Marqués 29. Benimaclet - 963 389 956) ens posen papes. Què hi posaríeu vosaltres? A lahoradelvermut proposen diverses tapes amb olives. Per cert, el vermut ha de portar olivetes dins? Rodanxa o corfa de taronja? Llima?


Com es pot observar a la foto, acabem de comprar-nos unes cosetes al Benimarket (fb). L'Associació Escuela Meme és una "associació col·laborativa que està recuperant una vella alqueria per activar-la com un espai cultural autogestionat i obert a la ciutat".

divendres, 20 d'abril del 2018

M'agrada demanar ensalada russa i creïlles braves per a fer una picadeta, però no solc demanar truita; tot i això en dos dies, n'he menjat dues vegades.
Aprofitant que passava per la zona a fer una comanda, no m'he  pogut resistir a entrar a la Cervesseria Alhambra (Calixt III, 8 - 963 843 057; Extramurs-La Petxina; obert de dilluns a divendres, de 7,30 a 16 h)

Avui n'hi havia truita amb creïlla, creïlla i ceba, creïlla i sobrassada. Jo he demanat la primera. Amb un vermut Yzaguirre (que no du ni oliva ni taronja).
Que bona!
La trobem en totes les llistes de "millors truites".

"Ruta de la tortilla por Valencia"
"Las mejores tortillas de Valencia"
"¿Dónde sirven la mejor tortilla de Valencia?"
"Las mejores tortillas de España: dónde degustarlas"
"Seguramente, los 19 bares de España donde comer la mejor tortilla" (ací no apareix l'Alhambra!)

dissabte, 21 d'abril

Russafa, 45 -  678 20 12 09 (obri de dilluns a dissabte, de 9 a 17 h)
Tot i que la tenim al costat de casa, encara no hi havíem entrat. Avui volia anar a la mar però el solet s'ha amagat i eixim a fer una volteta després del treball.
No demanem un combo (4 truites, 12 €) perquè ens pareixia massa, però al final acabem demanant-ne igualment 4 tapes (3,5 € x 4): de llonganissa d'Ontinyent i alls tendres, d'albergínia, de creïlla, i de bacó amb formatge brie.


Amb dos vermuts Lustau (Amonitllat i Pedro Ximénez; amb donzell (ajenjo), gençana, pell de taronja...). Ací, posar oliva al vermut és un sacrilegi.
Total: 9,50 € x 2
La xica parla valencià

Tot i que els preguntem, no ens confessen quines creïlles són bones per a fer la truita; sí que ens diuen que la paella és fonamental, i que els agrada la truita poc feta, encara que no tant com la de Betanzos.
[No m'agrada molt que, sense conéixer-te, et malparlen d'altres llocs, com ara de la neteja o la gràcia dels amos de l'Alhambra.]

"Mai no digues no a un vermut"

diumenge, 13 de maig
La Tavernaire

"-Un vermutet abans de dinar? -I tant; baixe."
Probablement unes de les millors creïlles braves de València, amb una cerveseta i un vermut Yzaguirre (4,25 € x 2)

divendres, 8
Davall de casa tenim un baret, el Kassel (Russafa, 55; fb), al qual dubte que entràrem en qualsevol altra circumstància, però ens cau molt bé el Nelson (o Wilson, que sempre m'equivoque; un simpàtic brasiler) i de tant en tant parem a fer-nos una cerveseta o un vermut (només tenen Martini, si els en queda, servit amb molt de gel i dues olivetes de pinyol en un furgadents), com avui; amb unes llesquetes de pa torradetes amb pernil i tomateta. Tot un detall. (3,50 €)