dimarts, 17 de març del 2015

Las 3 huellas

diumenge, 15 de març del 2015

Lliges aquesta recomanació al facebok: "Un alumne de Ferran Adrià crea el primer Gastro Chill Out de València", acompanyada d'una foto amb olivetes esferificades, i... què fas? Anar-hi de cap.

lastreshuellas (pàgina en construcció) Av. Port, 129 - Barri Aiora (Camins al Grau)  -  655 803 962

Està al mateix edifici que l'hotel Solvasa, una antiga fàbrica-molí de farina del segle XIX.
Suposem que les 3 ditades són les de Juan Carlos Lluch i Alexandra Izquierdo (Salsia Food and Feeling) i la de Juanjo Marí, xef acabat d'aterrar a València des de Singapur (Ferran Adrià; equip del Bulli -Pol Perelló o Alain Devahive-).


Hi ha aparcament gratuït al soterrani. S'hi accedeix per una àmplia entrada amb un jardinet de palmeres.  Fa bon solet, però no hi ha ningú fent-se l'aperitiu; entrem al restaurant per l'hotel. La sala ens decep un poc, és com un garatge decorat, poc lluminosa i sorollosa; està plena, això sí; la taula que ens adjudiquen és molt menudeta, de fusta.

Ens porten la carta i ens expliquen que es comença per uns aperitius freds i calents, i després ja hi ha per a triar les tapes, un arròs (especialitat: de manetes, boletus i vieires) o uns fideus, i una carn.

La carta de vins és molt curteta. Ens comenten que és reduïda perquè allò és un gastro bar, i a més volen que tot siga molt valencià. Ah!! I ara ve el que més m'agrada: una vegada has decidit el vi que vols (Matsu), tornen i et diuen que, precisament la nit anterior, se'ls va acabar!
Jo tinc el cap un poc emboirat... finalment demanem un cava, tot i que solament tenen el Chozas Carrascal i el Tantum Ergo.

El cava de Chozas Carrascal Brut Nature Reserva  DO Cava
Chardonnay i macabeu
12,5 % vol.
Chozas Carrascal. San Antonio, Requena. València
26 € (aprox. 12,90 €)

Fruita blanca, un poc de crema pastissera. Senzill, agradable.


Decidim dinar de picadeta.
Com a entrant fred, a la carta posava "jamoncitos con airbags y nuestra aceituna esferificada", però les olivetes vénen acompanyades d'un tartar de salmó. (5 € x 2)
No entraré a discutir si les olivetes són com les del Tickets o no... Està bé que les tasteu.


Com a aperitius calents, un biquini de tòfona, mozzarela i pernil (ben presentat, mos agradable)


i una truita de creïlla deconstruïda (tampoc vull entrar al tema de la deconstrucció, trobe que s'ha parlat massa de la parauleta i de la tècnica. Això sí, està ben bona, siga el que siga)
(6 € x 2, els dos aperitius)

Demanem una tapa fora de carta: tartar de gambes amb cloïsses (6,50 €). Molt de sabor.


Una ensalada amb vinagreta de pistatxos, mangrana, pernil d'ànec i pols porcina (cotna de porc, industrial!) (6,50 €).

i una terrina de porquet de Segóvia amb puré de coliflor i pera osmotitzada en el seu suc. La carn, boníssima, punt tendre rostideta per fora...


I per a les postres, La terreta Naranja (escrit així, sí, i a més a més el Juan Carlos ens diu que "la terreta está bien, es muy de aquí".

Pa: 2 €
Total: 79,50 (2 pers.)

No parlen valencià.

No sé si recomanar-vos el lloc o no. Els exteriors són més agradables que la sala menjador. Els xics que el porten són joves -tot i que insisteixen que amb experiència- i tenen moltes ganes d'agradar. No sé si el reclam del Bulli és massa pretenciós; sé que haver-hi treballat deu ser una experiència increïble, però també alça expectatives difícils d'acontentar. La veritat és que ara tinc un record millor que la sensació quan estava allà... "Qui em comprenga, que em compre".